0491 52 00 61 info@lifexperience.be

Ingrediënten:

2kg mosselen* ( kan je bestellen via de rubriek take-away/delivery)
olijfolie*
75g ui
2 teentjes look
4 takjes verse tijm
10 blaadjes verse basilicum
½ pot tomatensaus zonder suiker*
10 zongedroogde tomaatjes* (alleen op olijfolie basis)
250g tomaten
50g zwarte olijven zonder pit
zwarte peper van de molen
himalayazout*
½ koffielepel fijne, niet scherpe mosterd zonder suiker*
150ml witte wijn Pure The Winery*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Controleer de mosselen voor het bereiden: verwijder kapotte mosselen en was een paar keer in vers koud water. 
Snij de look fijn en de ui in ringen. Hak de basilicum fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Ontvel de tomaatjes, haal de zaadjes uit en snij ze in blokjes. Snij de olijven in ringetjes.
Stoof de ui aan in olijfolie. Voeg de look, tijm, basilicum, gedroogde tomaatjes en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten. Schep de olijven en de mosterd erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de mosselen toe, giet de wijn en de tomatensaus er over, roer alles goed door en breng alles aan de kook. Kruid nog een paar keer goed met peper van de molen. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, roer de mosselen regelmatig door.
Serveer warm.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.