0491 52 00 61 info@lifexperience.be

Het is nu het moment om asperges te eten!
Asperges zijn héél gezond. Ze zijn onder meer rijk aan het aminozuur asparagine, en die stof stimuleert de nierfunctie . Ook heeft asparagine een positief effect op leverstoornissen, chronische reuma en jicht. Asperges passen door hun vocht afdrijvende werking ook goed in een dieet.
Als je asperges gegeten hebt, kan je urine anders gaan ruiken dan normaal. Bij ongeveer de helft van de mensen die asperges eten is dit zo. Deze geur ontstaat doordat er zwavelhoudende sporen in de aspergeplant zitten. De lever zet dit om in methylmercaptanen, vluchtige zwavelverbindingen die via de urine ons lichaam verlaten.
Asperges bevatten veel vitamines van de B-groep, ook vitanime C en provitamines A. Ook vitamine E is uitstekend vertegenwoordigd in vergelijking met andere verse groenten. Ze zijn ook rijk aan diverse mineralen en oligo-elementen: kalium, calcium, magnesium en ijzer en een kleinere hoeveelheid koper, mangaan, zink en fluor.

Ingrediënten:
(2 personen)

400g asperges ( om 300g over te houden)
100g prei
3 eitjes
30g gemalen kaas
80g gekookte ham
3 eetlepels verse mayonaise ( zie recept op de site of kan je bestellen in de webshop )
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Reinig de asperges door ze te schillen en het laatste harde stukje af te breken (of niet af te breken als ze mooi vers zijn) Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10 à 15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente. In deze salade is al dente het beste. Laat ze afkoelen. Snij de prei in hele fijne reepjes en laat die even schrikken in kokend water maar giet ze direct weer af, het is de bedoeling dat ze nog krokant blijft. Snij de ham in stukjes. Kook de eitjes in 10minuten dat ze hard zijn, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in stukjes. Maak de verse mayonaise. Meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak met peper en zout. Zet nog minimum 30minuten in de koelkast voor het serveren.
Dit totale recept is per persoon 1 groentenportie en 1 eiwitportie.

Per persoon is dit 1 groentenportie en 1 eiwitportie.

Asperge ham-prei salade
Veerle De Sutter

Voeding – en BewegingsExpert
Orthomoleculair Therapeut